fitsyou2

zwangerschapsmode en meer

Je bent zwanger….gefeliciteerd!!

Vanaf dit moment krijg je ineens met van alles te maken, je krijgt een kind, dit betekent een babykamer met natuurlijk leuke meubeltjes, een baby-outfit, een leuke naam bedenken op een leuk geboortekaartje, de juiste kinderwagen uitzoeken en ga zo maar door, er is ineens van alles te regelen. Maar voor dat het zover is, ben je natuurlijk de komende maanden vooral zwanger….je lichaam lijkt soms het jouwe niet meer, er gebeurt van alles mee waardoor je je onzeker gaat voelen, vooral wanneer je merkt dat je eigen kleding niet meer lekker zit of past. Hiermee willen wij je graag helpen….


Wacht niet te lang met het kopen van positiekleding

Het gebeurt nog steeds dat zwangere vrouwen het idee hebben dat ze pas positiekleding kunnen aanschaffen wanneer ze al een dikke buik hebben….niet waar! De kleding van tegenwoordig kan je al vanaf dag 1 aan, het ‘groeit met je mee’ en heeft het voordeel boven je eigen kleding dat het zeer comfortabel is en daardoor heerlijk draagt. Dus waarom zou je moeilijk gaan doen met elastiekjes aan je broek, of kleding in een maat groter kopen. Dit laatste werkt meestal toch niet, omdat het kledingstuk dan overal groter wordt en om je heen gaat slobberen.


Zwangerschaps-bh’s zijn altijd zo saai….

Deze opmerking wordt vaak gemaakt, maar is niet helemaal terecht. Toegegeven, zwangerschaps- en voedingsbeha’s vallen niet direct onder de categorie “pittige setjes”, maar dat hoeven ze ook niet, want ze zijn functioneel. Je borsten hebben tijdens deze periode rondom steun nodig en bovendien een bh die niet gelijk begint te knellen wanneer je borsten weer iets zijn gegroeid. De zwangerschaps-bh's van het merk Anita zijn zo gemaakt, dat de cup 1 maat kan meegroeien. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je omvang gedurende je zwangerschap ook minimaal 1 maat meer kan worden, dus draag je normaal een 75, dan zal dit bijna zeker 80 worden.


Eigenlijk zonde, positiekleding koop je maar voor even….

Nog zo’n opmerking die veel wordt gemaakt, maar ook deze is niet terecht. Juist wanneer je zwanger bent, wil je je goed voelen en niet iedere ochtend voor je kledingkast staan en tot de ontdekking komen dat alleen die ene joggingbroek nog maar lekker zit met een overhemd van je man…. Zorg dat je in ieder geval een paar goeie basis stukken in je kast hebt hangen. Daarmee kan je goed combineren. En door toevoeging van bijvoorbeeld een wikkelvest, een buikband of een leuke riem, zie je er toch weer iedere keer anders uit. Graag adviseer ik je hierbij. Het voelt gewoon fijn om te weten dat je er leuk uitziet, toch? Daar worden wij vrouwen altijd vrolijk van. En ook na je bevalling kan je de kleding gewoon door blijven dragen, zeker de eerste weken. Niet iedereen heeft na een paar weken weer haar oude figuur terug. Dan is het fijn om kleding te dragen die nog steeds comfortabel zit. En zeg nou zelf, wanneer we niet zwanger zijn kopen we ook niet altijd kleding voor jaren….


Dat ene jurkje uit dat ene boekje wil ik persé hebben….

Vaak komen er klanten in de winkel die op internet of in een folder van een bepaald merk iets hebben gezien wat er zo leuk uitzag, “Die wil ik hebben!”. Hou er dan rekening mee, dat op een foto alles er altijd leuk uitziet. De modellen hebben het perfecte figuur, zitten strak in de make-up en komen net bij de kapper vandaan. Probeer gewoon alles zelf lekker uit. Je zult merken dat het kan voorkomen dat dat ene jurkje enorm tegenvalt wanneer je het zelf aantrekt. Aan de andere kant kan het zo zijn dat iets wat je op de hanger echt niet leuk vindt, gewoon voor jou gemaakt blijkt te zijn wanneer je het aantrekt. Kortom….passen! Juist nu, zodat je ziet hoe het staat en nog veel belangrijker, voelt hoe het zit….


Normaal draag je maat 38, dus nu ook….

In principe wel, maar ook hier geldt….passen! Het is namelijk zo, dat ieder merk weer net even iets anders kan vallen. Zo pas je van het ene merk een jeans in S, terwijl je van een ander merk een blouse nodig hebt in M. Tevens kan het ook gebeuren dat tijdens je zwangerschap je bovenbenen, heupen en billen vrolijk meegroeien, zodat je ook voor broeken in een M terechtkomt. Veel vrouwen hebben hier in het begin wat moeite mee. Maar ga jezelf niet tegen beter weten in toch in die S proppen. Het staat niet mooi, zit niet lekker en je neemt alleen jezelf in de maling, want de buitenwereld kan het maatlabeltje niet zien….


Tot slot….

...word je, zodra je bekend maakt dat je zwanger bent, van alle kanten bestookt met goede adviezen. Je collega, buurvrouw, zus en vriendin, zij hebben het al meegemaakt en kunnen je dus precies vertellen wat je wel en niet moet doen….allemaal goed bedoeld en er zullen zeker tips bijzitten waar je wat aan hebt. Vergeet echter niet, dat we allemaal verschillend zijn en een zwangerschap op onze eigen, unieke manier beleven. Gun jezelf je eigen beleving van deze mooie periode en geniet van iedere dag.

 

do's and dont's